På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Skistar
Skistar höjer liftkortspriser på sportlovet (Finwire)

2021-06-08 10:41
Skidanläggningsbolaget Skistar har i dag publicerat uppdaterade liftkortspriser på sin hemsida som visar höjda priser på destinationerna Sälen, Åre och Vemdalen under sportlovet.

På den största destinationen Sälen har liftkortspriset för vuxna och perioden 6-8 dagar höjts med 2,8 procent till 2 385 kronor, från 2 320 kronor i fjol, under sportlovet i vecka 7. I Åre ligger ökningen på 3,6 procent och i Vemdalen på 6,5 procent. Sportlovsveckorna infaller vid olika datum beroende på var man bor i landet.

Under förra året höll Skistar först priserna oförändrade när listan kom i juni, men höjde senare i augusti med ett par procent.

Observera att Skistar tillämpar varierande prissättning utifrån efterfrågan. Det betyder i praktiken att liftkorten är billigare under lågsäsongsveckor. Exempelvis kostar ett veckokort för vuxna i Sälen 2 099 kronor om du köper det under i vecka 2 i januari.

Utöver varierande prissättning brukar skidturismbolag också erbjuda boka-tidigt-rabatter av olika slag.


[Tabell 1]Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

SkiStar B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -