På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kläppen höjer liftkortspriser med runt 2 procent inför kommande säsong, hållbar höjning enligt vd (Finwire)

2021-06-08 10:47
Skidanläggningsbolaget Skistars mindre konkurrent i Sälenfjällen, Kläppen, höjer sina priser inför kommande vintersäsong med runt 2 procent. Specifikt för veckokortet för vuxna ligger höjningen på 45 kronor, motsvarande 1,8 procent, till 1 990 kronor.

Gustav Eriksson som är vd för familjeägda Kläppen säger till Finwire att de vill fortsätta med "hållbara" justeringar och höjningar krävs menar Eriksson som ser att kostnaderna ökar för att driva fjällturism.

Det var återigen en utmanande vintersäsong för Kläppen. Färre gäster både i skidskola och i restauranger påverkade de delarna negativt. Skipass och stuguthyrning visade positiva tendenser och omsättningen för anläggningen verkar kunna landa något högre jämfört med förra året, dock med en minskande vinst på grund av generellt högre kostnader i pandemins kölvatten.

newsroom@finwire.se
Twitter: @Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -