Checkin.com
TIN Ny Teknik minskade 0,6 procent i maj - gynnades av pre IPO-investeringen i Checkin.com (Finwire)

2021-06-01 13:32
Fonden TIN Ny Teknik minskade 0,6 procent i maj, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,13 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Carl Armfelt och Erik Sprinchorn.

Inledningsvis skriver förvaltarna att de senaste åren har de lagt mycket tid på uppsökande verksamhet, det vill säga träffa många bolag på väg till börsen, privata bolag med affärsmodeller och även många konkurrenter till bolag på börsen.

"De mest värdefulla aspekten kring uppsökande verksamhet är att det de facto förändrar ens förhållningssätt till hur man hittar nya bolag att investera i. Nätverket vi byggt genom åren gör det möjligt att göra nya bekantskaper och hitta spännande företag oavsett svårigheter att ses fysiskt. I en miljö där vi behållit klorna halvt indragna har vi ändå gjort tre investeringar i onoterade bolag hittills i år", fortsätter Armfelt och Sprinchorn.

Den första investeringen var en pre IPO i Checkin.com, som noterades under maj och aktien har redan stigit med omkring 700 procent sedan noteringskursen. Epidemic Sound, där fonden investerade under mars, ser förvaltarna som en landmärkstransaktion där fonden kunde delta som enda fondinvesterare.

Den senaste investeringen gjordes under månaden i Dirac som är ett bolag som har utvecklat mjukvara för att förbättra ljudkvalitet. Algoritmerna går att använda i både hårdvara och mjukvara.

Bland de bolag som främst gynnade avkastningen under maj fanns Checkin.com, Sinch och Chemometec. Bland innehav som påverkat negativt fanns Evolution, Embracer och Frontier Development.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

TIN Ny Teknik A - I dag

{point.key}

Checkin.com Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -