På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Webhallen-ägaren Komplett vill börsnoteras i Norge (Finwire)

2021-05-28 08:34
Komplett, som är en nätbaserad återförsäljare av elektronik och IT-produkter, avser att noteras på Oslobörsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är kanske mest känt i Sverige för att äga Webhallen, som stod för cirka 62 procent av dess intäkter inom kategorin B2C under 2020.

Hela Komplett-koncernen hade en omsättning på 9,9 miljarder norska kronor under 2020, vilket motsvarar en ökning på drygt 30 procent från året innan. Rörelseresultatet blev 276 miljoner norska kronor (48).

Bolaget har cirka 1,5 miljoner kunder över de tre marknaderna som man verkar på, vilka utöver Norge och Sverige också inkluderar Danmark.

De som fått i uppdrag att sköta noteringen är ABG Sundal Collier och SEB.

Erbjudandet utgörs av aktier som säljs av storägaren Canica Invest som sitter på 96 procent av Komplett. Aktien förväntas börja handlas under innevarande kvartal.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -