Biosergen
IPO-aktuella Biosergens vd: BGS005 är potentiellt 3-4 gånger mer potent än dagens standardläkemedel (Finwire)

2021-05-28 16:03
Forskningsbolaget Biosergen kommande antisvampläkemedel BGS005 är potentiellt 3-4 gånger mer potent än dagens standardläkemedel mot svampbaserade sjukdomar. Det säger vd:n Peder Andersen i en exklusiv intervju med Finwire.

- Om vi kan få ut en produkt med denna potensen och utan biverkningar på njurarna har vi verkligen en möjlighet att byta ut standardbehandlingen för den här sortens sjukdomar, understryker företagsledaren.

Företaget, som har mer än 20 års forskning i nacken, är just nu aktuellt med en nyemission och börsintroduktion på Nasdaq First North där 50-70 miljoner kronor i färskt kapital ska tas in.

Om emissionsbeloppet förtydligar Andersen att Biosergen är ett resurssnålt bolag och att de kan komma rätt långt med kapitalet som tas in.

- Vi är väldigt slimmade som ett bolag och outsourcar nästan allting. Vi behåller bara kärnkompetensen inuti bolaget och har inga stora kontor eller forskningscenter, förmedlas det.

Pengarna ska gå till att slutföra en fas 1 för BSG005 med topplinjedata i Q1 2022, Avancera läkemedlet till fas 2 vid andra kvartalet 2022 samt förbereda det andra läkemedlet BSG005 Nano för preklinisk eller klinisk beprövning.

Bortsett från nyemissioner beskrivs bolaget även vara duktiga på att attrahera kapital från offentliga projekt i bland annat Norge.

- Vi har nyligen gjort en ansökan till den norska forskningsfonden och kan få ett svar senare i sommar, kommenterar Andersen om finansieringen.

Hur stor är marknaden för er typ av läkemedel?

- För den nuvarande mest liknande produkten på marknaden är det 500 miljoner dollar årligen. Om vi lyckas med fas-1 och fas-2 och blir en "first line"-behandling så öppnas marknaden till mellan 6-10 miljarder dollar, uppmärksammar bolagschefen.

Biosergen uppges såklart inte kunna ta hela den marknaden men han menar ändå att det finns potential att ta en ganska stor andel av den över tid.

Teckningstiden i Biosergens aktuella emissionserbjudande löper från från 21 maj till 4 juni. Första handelsdag på First North blir den 24 juni till en värdering om 231 miljoner kronor före nyemissionen.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -