På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GRÄNGESBERG EXPLORATION
GODA FÖRUTSÄTTNINGAR START DANNEMO (Direkt)

2021-05-27 11:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Resultatet från det NGM-noterade Grängesberg Explorations genomförda scoping-studie visar på goda förutsättningar för återstart av Dannemoragruvan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien visar att det är möjligt att producera ett järnmalmkoncentrat av mycket hög kvalité, heter det.

Den övergripande slutsatsen av den studien är att det finns goda förutsättningar att starta om Dannemoragruvan och producera ett järnmalmskoncentrat, med 67,9 procent järnhalt.

"Det är glädjande att vi kan presentera denna studie som visar på att det finns god ekonomisk potential för återstart av Dannemoragruvan. Scoping-studien visar att förutsättningarna finns att vi ska kunna producera ett koncentrat i världsklass som uppfyller de krav som ställs av stålindustrin för produktion av så kallat grönt stål", kommenterar bolagets vd Christer Lindqvist i pressmeddelandet.

Den årliga produktionstakten i gruvan har beräknats till 3 miljoner ton vilket ger produktion på 1,1 miljoner ton (torrt) högvärdigt järnmalmskoncentrat.

Investeringar i anläggningar (capex) uppgår till 116 miljoner dollar fram till och med produktionsstart.

Baserat på resultaten av scoping-studien och framtida marknadsförväntningar är slutsatsen att projektet bör tas till ett PFS-stadium (Pre-Feasibility). Det metallurgiska testarbetet som genomförts under scoping-studien visar tydligt att det finns en god möjlighet att öka järnhalten i koncentratet, vilket ytterligare skulle förbättra projektets livskraft och hållbarhet, med försäljning av en premiumprodukt med hög efterfrågan, heter det.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Grängesberg Exploratio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -