På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Topright Nordic
Topright Nordic får order värd 12,5 miljoner kronor med option på 50 miljoner kronor (Finwire)

2021-05-26 13:52
Ljusteknikföretaget Topright Nordics dotterbolag Hisab har av byggbolaget NCC fått uppdraget att leverera tekniklösningar till Korsvägens pendeltågstation under jord i projektet Västlänken. Slutkunden är Trafikverket och ordervärdet är 12,5 miljoner kronor för etapp 1 med optioner på etapp 2 till 4 på ytterligare 50 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Västlänken är en ny dubbelspårig järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ska ge staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Västlänken kommer att bli åtta kilometer lång, varav drygt sex kilometer går i tunnel. Korsvägen är en av tre stationer. Västlänken beräknas stå klar år 2026.

Hisab har fått uppdraget att ansvara för omfattande stålarbete avseende grundläggning. NCC i konsortium med Wayss & Freytag är bolagets beställare. Hisabs arbete startar under sen höst 2021 och slutförs under 2022.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

TopRight Nordic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -