Beowulf Mining
Beowulf Mining ökar sina reserver vid Kallak (Finwire)

2021-05-25 08:33
Prospekteringsbolaget Beowulf Mining har ökat sina reserver vid järnmalmsfyndigheten Kallak med 12,5 procent eller 19 miljoner ton, mt.

Järnhalten bedöms vara 27,8 procent. Den tidigare halten var 27,5 procent.

Tre distinkta områden med en förhöjd koppar och guldmineralisering har identifierats vid borrningar. Detta löper längs hela projektområdet.

"Jag är mycket nöjd med resultaten av den uppgraderade mineralreservprognosen och fördubblingen av prospekteringsmålet, vilket tydligt visar potentialen för en gruva vid Kallak att leverera högkvalitativ järnmalm under flera decennier för fossilfri stålproduktion i Sverige", säger vd Kurt Budge i en kommentar.

Beslutet om huruvida det kommer att ges en bearbetningskoncession eller inte för Kallak har legat på näringsminister Ibrahim Baylans bord i flera år.

Beowulf Mining inväntar nu kommentar från FNs UNESCO.

Det sker också saker som kan påverka Beowulf Mining i närområdet. H2 Green Steel meddelade nyligen att man avser att anlägga en stålverksrörelse för fossilfritt stål i Boden-Luleå. Företaget siktar på att börja producera 2024 och nå en produktion om fem miljoner ton 2030. Finwire kunde rapportera om att företaget också genomfört en finansieringsrunda där bland Daniel Ek, Cristina Stenbeck och Wallenberg tecknade aktier. Vidare arbetar Hybrit också med investeringar i närområdet.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Beowulf Mining SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -