På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ratos
Ratos överväger börsnotering av Aibel (Finwire)

2021-05-20 08:09
Investmentbolaget Ratos överväger överväger en ägarspridning i norska oljeservicebolaget Aibel genom att notera bolaget på Oslobörsen.

Övervägandet sker tillsammans med övriga aktieägare. Ratos äger 32 procent, Sjätte AP-fonden 18 procent och Ferd 50 procent.

"Aibel har under de senaste fem åren genomgått en enastående omvandling med Mads Andersen som vd. Verksamheten uppvisar god stabilitet och halva orderboken utgörs idag av projekt relaterade till havsbaserad vindkraft och elektrifiering. Bolaget befinner sig i en transformativ period och styrelsen och ägarna gör bedömningen att det vore fördelaktigt att skapa ytterligare finansiella förutsättningar för fortsatt tillväxt", kommenterar Christian Johansson Gebauer, Affärsområdeschef på Ratos och styrelsemedlem i Aibel.

Aibel arbetar med att transformera verksamheten mot sektorn för förnyelsebar energi.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Ratos B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -