På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Neodynamics
Neodynamics redovisar som planerat förlust - räknar med att försäljning successivt kommer igång i höst (Finwire)

2021-05-19 08:37
Medicinteknikbolaget Neodynamics redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -17,3 miljoner kronor (-5,7). Resultatet före och efter skatt var -17,3 miljoner kronor (-7,2). Resultat per aktie hamnade på -0,29 kronor (-0,41).

"Kommersialiseringen av pulsbiopsisystemet NeoNavia har kommit i gång. Kliniker i Tyskland, England och Sverige utvärderar systemet i sin egen miljö på sina egna patienter och upplever skillnaden gentemot de system de hittills använt. Den återkoppling vi får är positiv både från radiologen och den som utvärderar provet, dvs patologen", skriver vd Anna Eriksrud i rapporten.

Företagets strategi är att fokusera på de viktigaste klinikerna i Storbritannien, Sverige och Tyskland.

"Vårt mål är att ha genomfört workshops med NeoNavia på de mest kända klinikerna inom ultraljudsledd biopsitagning denna vår och sommar, givet att pandemin tillåter det. Dessa kliniker blir referens-kliniker som kan bidra till att få andra att följa deras exempel. Parallellt räknar vi med att kundernas inköpsprocesser kommer på plats och första ordrar följer. Vi räknar med att försäljning successivt kommer i gång under hösten", fortsätter Eriksrud.

Neodynamics räknar med att lämna in ansökan till FDA under hösten i år. Bolaget betecknar detta som mycket viktigt.

"Registreringen i USA är en milstolpe för NeoDynamics och produkten. Den öppnar en mycket stor marknad och stärker NeoDynamics ställning i relation till potentiella partners. En USA-registrering lägger en bra grund också för ett godkännande i Kina som är nästa land på tur för NeoNavia", skriver Anna Eriksrud.
[Tabell 1]

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

NeoDynamics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -