På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Microsoft
Gates fick lämna Microsoft-styrelsen på grund av relation med en anställd - WSJ (Finwire)

2021-05-17 11:04
Bill Gates fjolårsavhopp från styrelsen i Microsoft, bolaget hann själv var med och grundade, kom efter att styrelsen inlett en utredning om en tidigare romantisk relation med en anställd. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Relationen blev känd för styrelsen efter ett brev från en kvinnlig anställd som påstod att hon haft ett sexuellt förhållande med Gates. Relationen ska ha pågått över flera år. Styrelsen valde i slutet av 2019 att anlita en advokatfirma för att utreda saken. Det hela slutade med att styrelsen kom till slutsatsen att Gates inte längre var lämpad att sitta som styrelseledamot, enligt källorna. Gates lämnade styrelsen den 13 mars 2020.

En talesperson för Gates bekräftar att det existerade en relation för nästan 20 år sedan men att denna avslutades i godo. Styrelseavhoppet uppges inte vara kopplat till detta utan snarare Gates önskan att ägna sig mer åt filantropi.

Bill Gates och hans fru Melinda meddelade tidigare denna månad att de går skilda vägar efter att varit gifta i 27 år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -