Fidelity Funds Sustainable Water and Waste
Fidelity Funds Sustainable Water and Waste steg 6,5 procent i april - American Water Works största innehav (Finwire)

2021-05-17 15:15
Fonden Fidelity Funds Sustainable Water and Waste steg 6,5 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,3 procent och är därmed bättre än index som har ökat 9,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Velislava Dimitrova och Cornelia Furse.

De tre största innehaven i portföljen var American Water Works, Aalberts och Veolia Environment med portföljvikter på 3,6, 3,6 respektive 3,3 procent.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot USA där 52,8 procent av fondens tillgångar var investerade. I övrigt var det relativt jämn exponering då Japan var näst största marknad med 9,9 procent allokerat kapital.

De två sektorer med störst exponering var industri och utilities där 49,6 respektive 19,0 procent av kapitalet var allokerat.

Det totala antalet innehav i portföljen låg på 44 stycken. Fondens tio största innehav utgjorde inför maj 32,4 procent av portföljen.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Sust Water &... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -