På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

DNB Grønt Norden
DNB Grønt Norden steg 0,5 procent i april (Finwire)

2021-05-17 12:35
Fonden DNB Grønt Norden steg 0,5 procent i april, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,7 procent och är därmed sämre än index som har ökat 14,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Øyvind Fjell.

"Vi underpresterade index på sektorallokeringsnivå, där vår övervikt i kraftförsörjning och undervikt i fastigheter bidrog negativt. Överviktspositionen orsakades främst av Orsted och Scatec", skriver förvaltaren inledningsvis.

Bidraget på urvalsnivå var negativt, bland annat på grund av svagare marknadssentiment för tillväxtbolag som den norska videoplattformen Pexip. Även vindkrafttillverkaren Vestas och svenska SKF utvecklades svagt.

De tre största innehaven i portföljen var Orsted, Volvo och Pandora med portföljvikter på 7,3, 5,9 respektive 5,0 procent.

Den geografiska fördelningen var relativt jämn då Sverige och Danmark utgjorde 39,2 respektive 33,8 procent av portföljen.

Industrisektorn var den bransch med mest allokerat kapital då portföljvikten uppgick till 24,7 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

DNB Grönt Norden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -