På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STORBRITANNIEN
INDISK COVID-19-MUTATION HOTAR PLANER (Direkt)

2021-05-14 21:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Storbritannien ska påskynda sitt vaccineringsprogram för covid-19 för att försöka hålla smittotalen av den nya indiska varianten av covid-19 nere. Återöppningsplaner kan också hindras av den nya virusmutationen.

Det sade premiärministern Boris Johnson, skriver Reuters.

Tiden mellan den första och andra dosen vaccin ska minska från 12 veckor till 8 veckor för de över 50 och de kliniskt sårbara. Även alla som är över 40 som inte fått en dos ska prioriteras.

Enligt Boris Johnson finns det en risk att det sista steget för att ta bort pandemirestriktionerna den 21 juni försenas.

"Loppet mellan vårt vaccinationsprogram och viruset kan bli ännu stramare", sade Boris Johnson.

Det bekräftade antalet smittade av den nya mutationen har mer än dubblats den senaste veckan, från 520 till 1.313, skriver Reuters.

Viruset verkar också sprida sig fortare än den tidigare mutationen, som härjade i landet i början av året.

"Det är väldigt tydligt nu att vi kommer behöva att leva med den här nya varianten av viruset ett tag", sade han.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -