Öhman Global Growth
Öhman Global Growth minskade 1,23 procent i april - missgynnades av bland andra Sinch (Finwire)

2021-05-14 12:24
Fonden Öhman Global Growth minskade 1,23 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,30 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Filip Boman.

"De globala aktiemarknaderna fortsatte upp på bred front i april. Uppgången begränsades dock av en starkare krona. Teknologi ledde åter börserna drivet av mycket starka rapporter inom IT, som exempel kan nämnas Alphabet, Facebook och Apple. De mer cykliska segmenten av marknaden gick något svagare men var generellt upp mätt i lokala valutor. Förutom bra vinstrapporter så bidrog framskridandet av Bidens stimulanspaket samt en fortsatt duvaktig amerikansk centralbank till de starka börserna", skriver förvaltaren inledningsvis.

Under månaden missgynnades fonden av svaga rapporter för Sinch, Citrix och Cirrus Logic. Sinch redovisade ökade kostnader vilka inte mottogs väl av marknaden, aktien föll 13 procent i april.

Cirrus Logic levererade en kraftig vinstmiss och svagare guidning som i huvudsak berodde på komponentbrist. Aktien föll med 15 procent. På den positiva sidan fanns Moderna som steg med 33 procent under månaden.

"Marknadsuppgången kan fortsätta med stöd av förbättringar i vinster, låga räntor och hopp om normalisering av ekonomier i takt med att allt fler blir vaccinerade. Den starkare ekonomiska tillväxten gör att vi tror att marknaden fortsätter skifta fokus från bolag som har majoriteten av sina förväntade vinster långt i framtiden, till bolag med mer närtida kassaflöden. Mot slutet av året ser vi att dynamiken kan ändras till fördel för tillväxtbolag med överkomliga värderingar", skriver Boman avslutningsvis.

Bland fondens största innehav fanns Sinch, Alphabet, Microsoft och Fiserv.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman Global Growth A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -