På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norron Select
Norron Select ökade 0,58 procent i april (Finwire)

2021-05-14 11:15
Fonden Norron Select steg 0,58 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,57 procent. Det framgår av en månadsrapport från huvudförvaltaren Marcus Plyhr.

Inledningsvis skriver förvaltaren att marknaden fortsatte i en uppåtgående riktning med stabila kvartalsrapporter och positiva makrosiffror.

Förvaltaren fortsätter med att skriva att värderingarna på marknaden dock inte lämnar något utrymme för snedsteg. Sentimentet är stretchat och positioneringen likaså. Den totala volatiliteten är relativt låg men intradagsvolatiliteten i vissa techbolag är mycket hög vilket enligt Plyhr tyder på en nervös marknad.

Fonden fortsätter att reducera nettoexponeringen genom att minska positionsstorlekarna.

Under månaden gynnades fonden av långa innehav i Hexatronic, Fasadgruppen och Haldex samt korta innehav i Atlantic Sapphire, Elkem och Scatec Solar.

Bland fondens största innehav fanns Essity, Atlas Copco, H&M och AstraZeneca.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Select R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -