På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
STARK AVSLUTNING FÖR TEKNIK, S&P 500 +1,5% (Direkt)

2021-05-14 22:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna avslutade fredagens handel starkt, då de tre stora indexen alla stängde över 1 procent upp.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 1,1 procent till 34.381. S&P 500 steg 1,5 procent till 4.174, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex adderade 2,3 procent till 13.430.

Teknikbolag var bland vinnarna: Twitters aktie steg 3,3 procent, Teslaaktien var upp 3,2 procent och samtliga av de så kallade Faang-bolagen (Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google) fanns i positivt territorium.

Det gick dock sämre för Disney, vars aktie handlades ned 2,6 procent, efter att antalet nya abonnemang i streamingtjänsten Disney+ kommit in under förväntan. Vinsten var i sin helhet bättre än väntat, men intäkterna lägre än väntat.

Kryssningsaktier stärktes efter att bolagen nu får genomföra kryssningar till Alaska, vilket är en viktig destination för bolagen. Det var pandemin som satte stopp för kryssningar mot den destinationen, något som den amerikanska senaten nu tillåter.

Aktierna för Norwegian Cruise Line, Carnival och Royal Caribbean avancerade 6,4—8,3 procent.

Matleveransbolaget Doordash aktie handlades upp med 22 procent efter en förstakvartalsrapport med bättre resultat än väntat. Bolaget höjde också guidningen för helåret.

Aurora Cannabis-aktien föll 7,5 procent efter att bolaget rapporterat lägre omsättning än väntat i det senaste kvartalet, sedan försäljningen i hemlandet Kanada pressats av restriktioner för att hålla covid-19-smittspridningen i schack.

Elbilsbolaget Fisker har meddelat ett samarbete med taiwanesiska Foxconn, en av världens största kontraktstillverkare inom elektronisk utrustning. Bolagen ska samarbeta kring elbilsutveckling och planen är att kunna öppna en tillverkningsanläggning i USA under 2023. Fiskers aktie stärktes 5,3 procent.

Snowflakes aktie handlades också upp, om 11,6 procent, efter att Goldman Sachs noterat ett anmärkningsvärt säljtryck i aktien jämfört med konkurrenter. Bankens analytiker tar också fasta på en stark positionering och höjer aktien till köp från neutral, enligt CNBC.

Den amerikanska tioårsräntan tappade 3 punkter till 1,63 procent.

Bild: S&P 500 fredagen den 14 maj

image

Bildkälla: InfrontApple Inc - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Amazon.com Inc - I dag

{point.key}

Facebook Inc - I dag

{point.key}

Netflix Inc - I dag

{point.key}

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Royal Caribbean Cruise... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -