På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
EMISSIONEN I CHECKIN.COM TECKNADES TILL 2.100% (Direkt)

2021-05-14 11:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nyemission på 45 miljoner kronor som Checkin.com gjorde inför sin notering på handelsplattformen Nasdaq First North tecknades till cirka 2.100 procent. Bolaget tillförs omkring 1.220 nya aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Preliminärt första datum för handel på First North är den 20 maj.

Checkin.com grundades 2017 med affärsidén att etablera en ny standard på internet för checkin. Bolagets produkt levereras genom en molnbaserad mjukvara, Software as a Service, där kunden tecknar månadsvisa abonnemang. Checkin.com hade en nettoomsättning på 22,3 miljoner kronor under 2020, vilket var en tillväxt på 79 procent från året innan. Ebitda-resultatet uppgick till 1,7 miljoner kronor.

"Det är fantastiskt att se det stora intresset för att investera i vårt företags tillväxt och vi är tacksamma för det förtroende vi fått från både institutionella investerare och allmänheten. Samtidigt har jag blandade känslor eftersom många som ville delta inte kunde få några aktier den här gången", säger Kristoffer Cassel som är vd och grundare av Checkin.com.

Priset i erbjudandet var 15:50 kronor per aktie, vilket värderade bolaget till 359 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

TIN Fonder, Knutsson Holdings, Norron Select och Erik Selin genom ES Aktiehandel hade åtagit sig att förvärva aktier för motsvarande 60 procent av erbjudandet.

Erik Penser Bank är rådgivare åt Checkin.com i samband med noteringen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -