ECORUB
NETTORESULTATET STEG TILL -1,0 MLN KR 1 KV (Direkt)

2021-05-14 12:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ecorub, som tillhandahåller återvunnet gummi och plast till industrin, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2021 på -1,0 miljoner kronor (-2,3).

Intäkterna ökade till 1,7 miljoner kronor (0,6), varav nettoomsättningen steg till 0,8 miljoner kronor (0,6). Pandemin med covid-19 har dock fortsatt en negativ försäljningsinverkan.

"Ökningen i försäljning ses främst på formsprutade produkter i TPRR samt inom Arbergo och den halkskyddsprodukt som säljs. Dock finns upplevelsen av att samhället fortsatt är präglat av pandemin. Exempelvis ligger det fortsatt köpstopp för kunder inom kategorin ergonomi och säkerhet (Arbergo), där vi ser att kunder inom främst hotell, butik och restaurang är starkt påverkade och återhållsamma", skriver Ecorub.

Rörelseresultatet förbättrades till -0,9 miljoner kronor (-2,2).

I Västerbottens kustland, där företagets fabrik och kontor finns lokaliserade, har vintern varit kostnadsdrivande till följd av stora snömängder och högre energipriser.

"Den kostnadsöversyn som är gjord börjar att skönjas i resultaträkningen där personalkostnader minskat med 20 procent", uppger Ecorub.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


EcoRub B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -