BALDER
ABP-KÖP SMART DRAG AV ERIK SELIN - ANALYTIKER (Direkt)

2021-05-14 11:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fler analyshus har på fredagen uttalat sig om Balder efter onsdagens rapport som i stort var i linje med den samlade förväntansbilden. Förvärvet av norska Asset Buyout Partners (ABP) och det ökade innehavet i Entra ger dock skäl att revidera upp utsikterna, menar analytikerna.

"Efter dessa investeringar, höjer vi våra resultat och NAV-uppskattningar (substansvärde) med 1-2 procent. Vi inkluderade oanmälda förvärv före ABP-förvärven, varför revisioner verkar små. Sammanfattningsvis förväntar vi oss att Balder ökar justerat vinst per aktie och substansvärde med 16 respektive 14 2021", skriver Nordea.

Bankens analytiker får medhåll av kollegorna på Kepler Cheuvreux som menar att ABP-köpet verkar vara "ytterligare ett smart drag av Erik Selin", och höjer estimatet för rörelseresultatet för nästa år med 7 procent som en följd av köpet.

DNB Markets lyfter också fram ABP som ett smart drag och ser en potentiell uppsida på 10 procent för intjäningen i det andra kvartalet 2021. Banken menar dok att en 23-procentig kurspremie mot substansvärdet börjar bli utmanande, men höjer trots det rekommendationen till behåll från tidigare sälj och riktkursen med en 100-lapp till 500 kronor.

Kepler Cheuvreux har en köprekommendation som får ligga orörd med en uppjusterad riktkurs till 530 kronor (520), medan Nordea som också har en bibehållen köpstämpel höjer sin riktkurs till 540 från 520.

Samtliga förändringar har rapporterats av Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagen.

Omkring klockan 11 var aktien upp 1,8 procent till 508 kronor.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -