Strand Förmögenhetsfond
Strand Förmögenhetsfond ökade 2,20 procent i april - Embracer största aktieinnehavet (Finwire)

2021-05-10 09:44
Fonden Strand Förmögenhetsfond steg 2,20 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,29 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Frans Wehtje.

En stor del av bolagen på börsen har presenterat sina kvartalsrapporter.

"Verkstadsbolagen har i flera fall redovisat bättre marginaler än väntat medan intäktsgenereringen legat relativt nära analytikernas förväntningar, men i och med att många placerare redan varit inställda på starka rapporter har de flesta av verkstadsbolagen mötts av ljumma kursreaktioner" skriver förvaltarna på Strand kapitalförvaltning.

Bankerna överträffade förväntningarna, vilket förvaltarna uppger i huvudsak berodde på lägre kreditförluster än väntat. Räntenettot överträffade prognoserna marginellt för SEB och Nordea och blev något sämre än väntat i Handelsbanken och Swedbank.

Elektronikkomponentbristen har påverkat en del bolag redan i första kvartalet men väntas enligt förvaltarna bli allvarligare under andra kvartalet.

Fondens största aktieinnehav vid månadens slut var Embracer, Assa Abloy och Securitas med portföljvikterna 5,0, 3,5 respektive 3,0 procent.

Angående framtiden skriver fondens förvaltare att den som söker efter något att oroa sig för kommer i stort sett alltid att hitta det. För mycket oro kan dock leda till missa uppgångar. Så länge som rekylerna är korta och uppgångarna tar aktiemarknaden till nya toppar är det svårt att motivera en undervikt i aktier.


[Tabell 1]

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Strand Förmögenhetsfond - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -