På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Respiratorius
Respiratorius kallar till årsstämma den 10 juni (Finwire)

2021-05-10 10:07
Aktieägarna i forskningsbolaget Respiratorius kallas till årsstämma torsdagen den 10 juni. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas.

Valberedningen föreslår att Niklas Prager och Peter Buhl Jensen väljs som nya styrelseledamöter och att Kristina Drott, Ingemar Kihlström och Anna Törner omväljs som styrelseledamöter. Valberedningen föreslår att Niklas Prager väljs som ny styrelseordförande. De nuvarande styrelseledamöterna Christer Fåhraeus, Sarah Fredriksson och Olov Sterner avböjer omval på egen begäran. Styrelseförslaget är känt sedan tidigare.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och konvertibler, motsvarande högst 18 miljoner nya aktier.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Respiratorius - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -