Mycronic
Mycronic förvärvar atg Luther & Maelzer för 1,1 miljarder (Finwire)

2021-05-10 09:01
Mycronic förvärvar atg Luther & Maelzer som beskrivs som en ledande global utvecklare, tillverkare och leverantör av avancerad utrustning för elektrisk testning av kretskort och substrat. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Marknaden för kretskortstillverkning utvecklas väl och förväntas växa ytterligare under de närmaste åren. Med atg breddar vi vårt erbjudande och skapar en plattform inom elektrisk testning. Förvärvet stärker Mycronic som helhet och understryker division Global Technologies fokus på ledande nischteknologier som har förutsättningar att växa snabbare än marknaden som helhet," säger Anders Lindqvist, vd och koncernchef på Mycronic.

Under 2020 uppgick atgs intäkter till cirka 420 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 1 100 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. Förvärvet finansieras med en kombination av egna medel och bankfinansiering.

Mycronic handelsstoppades på Stockholmsbörsen i fredags eftermiddag. Handeln återupptas klockan 09.15 idag efter en call 09.05.

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Mycronic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -