Lannebo Sverige Plus
Köp i SKF, AstraZeneca och Boliden - Lannebo Sverige Plus steg 2,6 procent i april (Finwire)

2021-05-10 09:08
Fonden Lannebo Sverige Plus steg 2,6 procent i april, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 19,5 procent och är därmed bättre än index som har ökat 18,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Martin Wallin och Robin Nestor.
Under april månad har stora delar av bolagen på Stockholmbörsen rapporterat. Detta uppger fondens förvaltare som skriver att de flesta tillverkande bolag har presenterat imponerande rapporter.

Bland månadens positiva bidragsgivare finner vi Nokia och Tobii.

"Nokias kvartalsrapport kom in betydligt bättre än väntat med förbättrad bruttomarginal och ett mycket starkt kassaflöde. Bolaget fortsätter att förbättra konkurrenskraften i sitt 5G-erbjudande och har nu en betryggande nettokassa vilket skapar möjligheter för bolaget att återta marknadsandelar och förbättra lönsamhet. Tobii steg då bolaget annonserade att man avser att knoppa av sitt affärsområde Dynavox", skriver förvaltarna.
Negativt bidrog SKF och Veoneer. Förvaltarna skriver att dessa bolag tillhörde kategorin som inte överraskade ordentligt mot analytikernas prognoser.
Köp under månaden gjordes i SKF, AstraZeneca och Boliden. Försäljningar gjordes i AlfaLaval, BillerudKorsnäs och Tele2.

Ericsson, SEB och Nordea var vid månadsskiftet fondens största innehav.


[Tabell 1]

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Sverige Plus - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -