ERICSSON
SVENSK "SISTA CHANS" I KINAS 5G-BYGGE – GLOBAL TIMES (Direkt)

2021-05-10 16:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sverige står inför sin "sista chans" vad gäller Ericssons öde när det kommer till deltagande i Kinas 5G-utbyggnad efter det svenska utspelet mot kinesiska Huawei.

Det rapporterar den statsstödda kinesiska tidningen Global Times och hänvisar till en källa med insyn i ärendet.

Kinesiska mobiloperatörer har bjudit in Ericsson att delta i deras tester av 5G-utrustning. Den inbjudan, som ger Ericsson en chans till "intervju" för att få access till Kinas 5G-marknad, kan vara den sista chansen för Sverige att ta tillbaka sitt "felaktiga" beslut att exkludera kinesiska bolag som Huawei från att delta i den svenska 5G-utbyggnaden, skriver tidningen.

Källan underströk också, enligt tidningen, att Ericssons deltagande i de kinesiska mobiloperatörernas tester av 5G-utrustning inte betyder att Ericsson kommer att anlitas, och att Sverige noggrant måste ompröva sin Kina-hållning.

Kinas fyra större teleoperatörer China Telecom, China Unicom, China Mobile och China Broadcasting Network Corporation håller på att anordna tester av 5G-utrustning. Bland de deltagande utrustningsleverantörerna finns Huawei, ZTE, Ericsson och Nokia, enligt Global Times.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Ericsson B - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -