På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Cliens Småbolag A
Cliens Småbolag A ökade 10,0 procent i april - tog in Nordnet i fonden (Finwire)

2021-05-10 10:21
Fonden Cliens Småbolag A steg 10,0 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,8 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 17,1 procent och är därmed bättre än index som har ökat 15,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Carl Sundblad.

"Månaden präglades av att många bolag annonserade delårsrapporter för det första kvartalet. Generellt sett har fler företag än normalt överträffat analytikernas förväntningar, vilket resulterat i stigande vinstprognoser. Under månadens 2 sista veckor reviderades globala 12 månaders framåtblickande vinstprognoser upp med 4 procent, utan att globala aktieindex hängde med. Ett tecken på att förväntningarna sprungit före och att aktiemarknaden på kort sikt kan vara lite känslig för negativa datapunkter", kommenterar förvaltaren.

De största bidragsgivarna till avkastningen under april var Addlife, HMS Networks och OEM International. I den negativa vågskålen fanns Lime, Nordnet och Husqvarna.

Under månaden tog fonden in Nordnet. Affärsmodellen är, enligt förvaltaren, väldigt robust och man har en bra produkt med närvaro i flera länder som ligger lite efter Sverige i mognad som sparmarknad. Sundblad skriver att ett högre ränteläge skulle förmodligen gynna bolaget om vi skulle få ett sådant under kommande år.

"Vi har fortsatt ett antal processer och diskussioner igång avseende kommande börsintroduktioner. Sannolikt kommer transaktionsklimatet på börsen fortsatt vara relativt intensivt inför sommaren", skriver förvaltaren avslutningsvis.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Cliens Småbolag A - I dag

{point.key}

Nordnet - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -