På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Robeco New World Financial E EUR
Robeco New World Financial ökade 2,0 procent i april - Intermediate Capital bidrog med god avkastning (Finwire)

2021-05-07 11:07
Fonden Robeco New World Financial E EUR steg 2,0 procent i april, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,3 procent och är därmed sämre än index som har ökat 18,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Patrick Lemmens, Michiel van Voorst och Koos Burema.

Inledningsvis skriver förvaltarna att det finns viss anledning till att vara aningen försiktig då de ekonomiska utsikterna börjar blir mer komplexa. Efter en period med stark utveckling har vissa farthinder uppstått. Däribland problem med leveranskedjor och ökade coronafall inom vissa områden.

Under april gynnades fonden av innehaven i Intermediate Capital, Discover Financial, Intrum och Signature Bank. I den negativa vågskålen fanns Aegon, Lufax och Ping An Insurance.

Under månaden ökade förvaltarna fondens position i Aegon och deltog i börsnoteringen av Allfunds. Även positionerna i Citigroup och Bawag Group ökades och Coinbase togs in som nytt innehav.

Angående framtiden skriver förvaltarna att det finns hopp. Vaccineringarna pågår på bred front och den andra vågen och tredje vågen av corona borde få en mindre påverkan än den första på ekonomin.

Teman att kolla på framöver stigande räntor, ökad volatilitet och hur snabb återhämtningen blir.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -