På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nordic Cross Stable Return
Nordic Cross Stable Return ökade 2,24 procent i april (Finwire)

2021-05-07 14:55
Fonden Nordic Cross Stable Return steg 2,24 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,72 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens huvudförvaltare Ulf Strömsten.

Främsta bidraget i lång/kort-mandatet under månaden kom från biotech-bolaget Cellink vars aktie steg med närmare 30 procent under månaden. Förvaltaren valde att skala av en tredjedel av innehavet. Även Munters och BHG Group gynnade avkastningen.

I eventmandatet kom det främsta bidraget från Cantargia. Under mars föll aktien kraftigt efter Novartis bakslag, under april återhämtade sig aktien med 10 procent.

"Räntemandatet bidrog med 8 punkter under månaden. De stigande långräntorna som präglade inledningen av året har sedan mars månad stagnerat i inväntan på tydligare besked från världens centralbanker. Det råder således fortsatt risk för stigande långräntor i takt med att centralbanker börjar signalera nedtrappning av de gigantiska stimulanspaketen", skriver Strömsten.

Vidare skriver förvaltaren att när rapporterna sammanfattas kan man konstatera att de överlag har varit starka men trots det har reaktionerna varit blandade. Enligt Strömsten speglar den höga värderingen vi ser idag bland såväl tillväxt- som värdebolag.

"Fonden har en relativt balanserad vikt mellan värde- och tillväxtaktier. Sannolikt kommer dock turbulensen även fortsättningsvis att vara hög när vi står inför en återhämtning av konjunkturen med höga tillväxttal som kan leda till ökade inflations-förväntningar. I ljuset av hur många tillväxtaktier reagerar på inflationsoron kommer vi sannolikt att fortsätta att minska vår vikt av tillväxtaktier till förmån för värdebolag. Detta till trots står vi fast vid vår tidigare syn att bolagsvalet kommer att vara viktigare än valet av sektor", skriver Strömsten avslutningsvis.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Nordic Cross Stable Re... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -