På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NIBE
KÖPER BOLAG SOM GÖR ELEKTRISK VÄRMEKABEL, OMS 117 MLN KR (Direkt)

2021-05-07 11:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nibe Industrier förvärvar det engelska värmekabelföretaget Heat Trace Holdings som tillverkar elektrisk värmekabel till ett stort antal branscher.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Heat Trace har en årsomsättning på cirka 117 miljoner kronor. Rörelsemarginalen, som i dag ligger kring noll, kommer successivt att kunna förbättras genom de synergieffekter som erhålls i integrationen med Nibe, heter det.

"Genom förvärvet kompletterar vi vår produktportfölj ytterligare inom komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning", kommenterar Nibes vd Gerteric Lindquist.

Heat Trace kommer att ingå i affärsområdet Nibe Element och konsolideras från och med 1 maj, 2021. Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av Nibe-koncernen, heter det.NIBE Industrier B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -