På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
ARLA PLAST AVSER NOTERAS PÅ STOCKHOLMSBÖRSEN (Direkt)

2021-05-07 15:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arla Plast som är en tillverkare av plastskivor avser notera sina aktier på Stockholmsbörsen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med noteringen gör bolaget ett aktieerbjudande där bolagets ägare Synnersten Invest säljer aktier.

Synnersten Invest kommer efter noteringen att fortsatt ha ett väsentligt aktieinnehav och har uttalat att avsikten är att kvarstå i bolaget på lång sikt, heter det.

Svolder, Nortal Investments och Roosgruppen har åtagit sig att köpa aktier i erbjudandet för ett belopp om högst cirka 230 miljoner kronor till en värdering om upp till cirka 920 miljoner kronor, beräknat som marknadsvärde för samtliga utestående aktier i bolaget.

Arla Plast tillverkar och levererar extruderade skivor i tekniska plastmaterial. Användningsområden återfinns inom bland annat säkerhetsprodukter, maskinskydd och ishockeyrinkar.

Förra året omsatte bolaget 885 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 106 miljoner kronor, motsvarande en marginal på 12 procent.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -