På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Citigroup
Goldman Sachs och Citi satsar på krypto (Finwire)

2021-05-07 16:00
Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs gör en satsning på kryptohandel medan Citigroup överväger en satsning på kryptoområdet.

Enligt CNBC har Goldman Sachs informerat sin personal på marknadsavdelningen om en nyskapad desk för kryptovalutor. Den inryms i firmans handelsavdelning för globala valutor och tillväxtmarknader.

Den nya desken på Goldman Sachs har framgångsrikt handlat två typer av derivat kopplade till bitcoin. Målsättningen är att utöka erbjudandet och marknadsnärvaron över tid, enligt det interna meddelandet som CNBC kommit över.

Financial Times rapporterar samtidigt att Citigroup överväger en satsning på kryptovalutor då kunderna uppvisar ett ökat intresse. Handel, finansiering eller förvaring är aktuella alternativ, även om ett beslut sägs inte ha tagits ännu.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Citigroup Inc - I dag

{point.key}

Goldman Sachs Group Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -