På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Checkin.com
Affärsvärlden ger rådet teckna Checkin.com (Finwire)

2021-05-07 15:13
Mjukvarubolaget Checkin.com har utvecklat teknik som ser till att nätbolag inte förlorar kunder på krångliga registreringar. Bolaget är i tidig fas men den fina tillväxten lovar gott. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Checkin.com ska nu noteras på First North och vill ta in 45 miljoner kronor i en nyemission.
Ankarinvesterare är Tin Fonder, Norron Fonder, Knutsson Holdings och Erik Selin. Första handelsdag blir den 20 maj.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första handlar om höga emissionskostnader, bolaget betalar 5 miljoner kronor, motsvarande 10 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om täta personkopplingar, bolagets vd tillika styrelseledamot och bolagets teknikchef är bröder.

"Vill det sig väl kommer Checkins mjukvara att få bred spridning bland webbaserade bolag och det går att drömma om miljardvärden. Det är kanske lite tidigt just nu men vi anser att detta är en ipo värd att teckna. Gissningsvis blir det trångt i dörren men Affärsvärlden hoppas på tur och anmäler oss för en post till Afv-portföljen", skriver tidningen i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -