C WorldWide Stable Equities 1A
Avyttrat fyra konsumentbolag - C WorldWide Stable Equities ökade 0,8 procent i april (Finwire)

2021-05-07 11:53
Fonden C WorldWide Stable Equities 1A steg 0,8 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,9 procent och är därmed bättre än index som har ökat 7,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Jakob Greisen.

Under april bidrog innehav inom bank, konsumentvaror och hälsovård till avkastningen. På bolagsnivå utmärkte sig det tyska bostadsbolaget Duetsche Wohnen efter att domstol underkänt staden Berlins hyrestak.

I den negativa vågskålen fanns Sony. Förvaltaren lyfter dock fram att deras portfölj av spel, musik, film samt halvledare är fortsatt attraktiv.

Under månaden valde Geisen att ta nya positioner i singaporianska banken DBS och indiska IT-bolaget Infosys. Samtidigt avyttrades fyra konsumentbolag i form av Coca-Cola, Mondelez, Keurig Dr Pepper och Hengan då förvaltaren tror att de kommer sättas under press framöver på grund av stigande råvarupriser, räntor och transportkostnader.

Bland fondens större innehav inför maj fanns Fiserv, Waste Management, Microsoft och Dollar General.

Sektorfördelningen var relativt jämn i fonden då informationsteknik, finans och konsumentvaror utgjorde 21,0, 12,5 respektive 11,1 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -