C WorldWide Emerging Markets
C WorldWide Emerging Markets sjönk 1,3 procent i april - indiska innehav tyngde utvecklingen (Finwire)

2021-05-07 12:18
Fonden C WorldWide Emerging Markets minskade 1,3 procent i april, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 1,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,9 procent och är därmed sämre än index som har ökat 8,0 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Aman Kalsi.

Inledningsvis skriver förvaltaren att de indiska innehaven tyngde särskilt mot bakgrund av den förvärrade Covid-19-situationen i landet. Amber och HDFC Bank var bland de innehav som gick sämst.

"HDFC Bank straffades också av en bolagsspecifik händelse, nämligen en IT-krasch som gjort att kortutgivningen stoppats tillsvidare medan saken utreds. I det korta perspektivet hämmar det tillväxten", kommenterar Kalsi.

På den positiva sidan fanns Mediatek och Li Ning som visade starka resultat inom 5G. Även Sea Limited gynnade avkastningen.

Under april avyttrade fonden Manappuram Finance då förvaltaren tycker att bolaget expanderar för snabbt mot områden som ligger för långt ifrån den historiska kärnaffären.

Fondens enskilt största innehav vid månadsskiftet var TSMC med en portföljvikt på 8,6 procent. Även Samsung Electronics och Tencent Holdings utgjorde betydande delar av portföljen med 7,2 respektive 7,1 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -