På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tesla
Tesla slutsålda för hela andra kvartalet - Electrek (Finwire)

2021-05-06 12:42
Elbilstillverkaren Tesla är slutsålda för det innevarande kvartalet, rapporterar Electrek med hänvisning till källor.

Detta kommer efter att kundernas syn på elbilar skiftat, vilket lett till en hög efterfrågan under första kvartalet som annars kännetecknas av en låg efterfrågan.

”Vi är vana vid att se en minskad efterfrågan under första kvartalet men vi såg en ökning i efterfrågan som överträffade den normala säsongsminskningen under första kvartalet”, sade Musk under senaste rapportsamtalet.

Den höga efterfrågan tycks alltså hålla i sig även i andra kvartalet. Enligt sajtens källor har Tesla informerat sina anställda om att produktionskapaciteten för andra kvartalet redan är slutsåld trots att det återstår två månader av kvartalet.

Teslas produktionskapacitet för innevarande kvartal förväntas bli högre än rekordproduktionen på 180 338 bilar under föregående kvartal.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -