PRECOMP SOLUTIONS
VOLYMÅTERHÄMTNING FÖRSTÄRKTES 1 KV ENL VD (Direkt)

2021-05-06 14:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Precomp Solutions, verksamma inom finklippta plåtdetaljer, uppger att den positiva volymåterhämtning som noterades under hösten 2020 har fortsatt och även förstärkts under första kvartalet 2021.

Det skriver vd Peter Sprigg i delårsrapporten.

Han lyfter fram de förändringar i bolaget som gjordes under 2020 i syfte att gå in i 2021 som ett starkare bolag.

"Vi kan nu se effekterna av vårt arbete, med en rörelsemarginal om 7,1 procent under första kvartalet. Detta är starkare än på många år", skriver Peter Sprigg.

Första kvartalets omsättning uppgick till 50,7 miljoner kronor (42,2), vilket är en ökning med 20 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Ebitda-resultatet förbättrades till 4,7 miljoner kronor (2,0) med ett ebit-resultat om 3,6 miljoner kronor (0,9). Rörelseresultatförbättringen är en effekt av högre volymer, bra effektivitetsutnyttjande i produktionen och bra kostnadskontroll i hela bolaget, enligt rapporten.

Precomp Solutions uppger att marknaden för bolagets kunder är positiv och kunderna inom den generella industrin och inom fordonsindustrin har en tillväxt i sina volymer.

"Vi är dock fortsatt inne i en osäker tid och vi kommer att möta utmaningar även under 2021. Vi förväntar oss en ogynnsam utveckling av råmaterialpriserna under hela 2021 och bristen på stål, tillsammans med covid-19 pandemin är detta fortsatt något som vi kommer behöva hantera under hela året", skriver Peter Sprigg.

Under rubriken förväntningar inför 2021 ser bolaget en fortsatt hög efterfrågan från fordonsindustrin på sin produktionsteknologi med finklippning. Den generella industrin går även den starkt och bolaget har en fortsatt förväntan på bra volymer under året.

Samtidigt flaggar Peter Sprigg för att den stora osäkerheten i försörjningskedjan av stål, halvledare och andra komponenter skapar en instabilitet och en osäkerhet kring volymutvecklingen.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Precomp Solutions B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -