På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LOOMIS
STÖRRE PANDEMIEFFEKT 1 KV JMF 4 KV PGA EUROPA (Direkt)

2021-05-06 15:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pandemins påverkan på Loomis verksamhet var mer omfattande under det första kvartalet, jämför med fjärde kvartalet 2020, då många länder i Europa till stora delar var nedstängda under hela kvartalet.

Det framgår av delårsrapporten.

"Effekterna från pandemin som vi såg på vår verksamhet under 2020 fortsatte under första kvartalet i år. Den amerikanska verksamheten påverkades betydligt mindre jämfört med vår europeiska verksamhet", skriver bolaget och tillägger:

"Däremot ser vi framför oss en förbättrad situation när vaccinationsprogrammen ger effekt och samhällen återigen öppnar upp. De åtgärdsprogram vi genomfört på kostnadssidan kommer gynna oss när volymerna återvänder".

I oktober förra året inleddes lanseringen av Loomis Pay, en betalningsplattform för detaljhandlare, i Danmark.

"Vi håller ett högt tempo och sedan februari i år erbjuder vi även Loomis Pay på den svenska marknaden. Mottagandet har varit positivt och flera avtal har redan tecknats", skriver Loomis och upprepar sitt mål om att Loomis Pay inom fem år ska generera intäkter överstigande 3 miljarder kronor.

Loomis Pay belastade koncernens rörelseresultat med 32 miljoner kronor i kvartalet.Loomis - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -