På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Enter Sverige Pro
Enter Sverige Pro ökade 6,39 procent i april - Troax och Medicover bidrog till utvecklingen (Finwire)

2021-05-06 13:47
Fonden Enter Sverige Pro steg 6,39 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,37 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Cecilia Persson och Sten Lindquist.

"I Sverige släpptes kvartalsrapporter för första kvartalet. Resultaten var över förväntan, med förbättrade marginaler tack vare lägre kostnader men även en högre efterfrågan. Tjänstesektorn var starkast medan råvaror föll tillbaka efter en mycket stark inledning på året", skriver förvaltarna inledningsvis.

Innehaven i Troax, Medicover och Arjo bidrog mest till månadens avkastning då alla bolagen levererade starka rapporter. Troax såg en fortsatt ökad efterfrågan på den amerikanska marknaden där framför allt skyddsgaller vid automatiserade lager efterfrågades.

"Medicover såg fortsatt stark efterfrågan på sina labbenheter. I Polen och Indien finns en stor efterfrågan på Medicovers tjänster och sjukhus då vården där är i stort behov av utbyggnad och ökade resurser. Indien är mycket hårt drabbat av Coronaviruset och behovet av sjukvård är enormt, varför bolaget arbetar för fullt på att utöka sin kapacitet", kommenterar förvaltarna.

Missgynnade avkastningen gjorde främst de lite större bolagen i fonden. Epiroc levererade en hyfsat bra rapport men där resultatet inte levde upp till marknadens högt ställda förväntningar. Epiroc ser en klart ökad efterfrågan på sina eldrivna fordon som kan köras automatiskt.

Det största innehavet i fonden var Medicover med en portföljvikt på 6,15 procent. Även Troax och Arjo vägde tungt med 5,77 respektive 5,71 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Enter Sverige Pro - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -