Enter Select Pro
Köpt aktier i Embracer - Enter Select Pro ökade 4,25 procent i april (Finwire)

2021-05-06 14:15
Fonden Enter Select Pro steg 4,25 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 17,80 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Cecilia Persson och Sten Lindquist.

"Medicover och Arjo, som verkar inom den medicinska sektorn, steg båda med cirka 28 procent efter att ha presenterat bra kvartalsresultat. De betydligt större industribolagen som Sandvik och Atlas Copco klarade sig sämre, trots starka resultat för det första kvartalet", kommenterar förvaltarna inledningsvis.

Persson och Lindquist har under månaden valt att ta en position i dataspelsbolaget Embracer. Affärsidén är att via förlag- och spelutvecklingsbolag sälja dataspel till en snabbt växande grupp konsumenter.

Sedan notering år 2016 har Embracers börsvärde växt från drygt en miljard till 120 miljarder. Tillväxten har främst skett genom förvärv av i allmänhet fristående spelutvecklare. Betalningen sker dels kontant och dels i Embraceraktier.

"Embracer har en stark huvudägare, tillika VD, som också byggt upp bolaget från grunden. Finanserna är urstarka tack vare en rad nyemissioner genom åren. Affärsidén är skalbar och organisationen decentraliserad. Det är typiska egenskaper vi söker efter när vi investerar. Embracer representerar dessutom något helt annat än de mer konjunkturberoende bolagen i fonden", skriver förvaltarna avslutningsvis.

De tre största innehaven i portföljen var H&M, Volvo och Hexagon med portföljvikter på 6,03, 5,74 respektive 5,62 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Enter Select Pro - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -