På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tesla
Tesla verkar ha tagit över kanadensisk batteristartup - Techcrunch (Finwire)

2021-05-05 11:36
Elbilstillverkaren Tesla har köpt upp patentansökningarna från kanadensiska batteristartupen Springpower International för bara 3 dollar. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Techcrunch.

Affären genomfördes två veckor före Teslas Battery Day i september. Under det eventet kom vd Elon Musk att prata om att halvera batterikostnaden genom att förenkla processerna kring tillverkning av nickelkatoder.

Det är där som Springpower kommer in i bilden. Ett av bolagets två patent involverar en process där man på ett smart sätt återanvänder de kemiska lösningarna i framställningen av katoderna. På detta sätt slipper man behöva förorena enorma mängder av vatten som annars ingår i framställningsprocessen.

Tekniksajten skriver att det verkar som om Tesla senare kommit att köpa mer än bara patenten, utan snarare hela bolaget. Detta framgår av att många anställda under månaderna efter Battery Day har uppdaterat sina Linkedin-sidor till att ha Tesla som arbetsgivare.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -