På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Goobit Group
Goobit Group klättrar drygt 62 procent i premiärhandeln på First North (Finwire)

2021-05-05 09:47
Kryptovalutabolaget Goobit Group började i dag den 5 maj att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget genomförde inte något traditionellt noteringserbjudande inför noteringen, men emitterade aktier i april till kursen 3,91 kronor per aktie. Aktien handlas med kortnamnet BTCX.

- Goobit är pionjärer inom kryptovalutor med den ledande växlingstjänsten BTCX. Efter den uppmärksammade börsintroduktionen av Coinbase i april är vi glada över att vi är först i vår bransch att börsnoteras på tillväxtmarknaden Nasdaq First North Growth Market. Noteringen gör det möjligt för en bredare krets att vara med och investera i en ledande aktör i den snabbt växande kryptobranschen. Samtidigt får vi möjligheter att skala upp bolagets tillväxtplaner, kommenterade vd Pär Helgosson inför noteringen.

- Vår vision är att vara den ledande kryptoaktören i det finansiella ekosystemet, och bygga broar mellan blockkedjevärlden och den traditionella finanssektorn. Genom noteringen får vi ökade möjligheter att på allvar ta en sådan ledande roll och vi välkomnar nya investerare som vill vara med på vår fortsatta resa, kommenterade Christian Ander, grundare, huvudägare och styrelseledamot i Goobit Group.

Aktien har hittills i dag handlats till 7,90 kronor som högst betalt och 5,20 kronor som lägst betalt. Klockan 09.45 var senast betalt 6,35 kronor, vilket är en uppgång på drygt 62 procent jämfört med teckningskursen på 3,91 kronor i emissionen i april. Aktier för 52,2 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 132,50 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 841 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Goobit Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -