På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MINESTO
TILLFÖRS 162 MLN KR GENOM OPTIONSPROGRAM (Direkt)

2021-05-04 20:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Minesto, som utvecklar teknologi för produktion av förnybar el ur havet, tillförs cirka 162 miljoner kronor före emissionskostnader från bolagets teckningsoptionsprogram.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningsoptionsprogrammet TO3 hade en utnyttjandegrad om cirka 99 procent, vilket innebär att drygt 10,2 miljoner aktier emitteras.

Vidare uppger bolaget att emissionskostnaderna beräknas till cirka 3,4 miljoner kronor.

"Det är mycket tillfredställande att TO3-programmet fulltecknats. Det bidrar till en stark finansiell position och skapar rätt förutsättningar för att omsätta Minestos världsledande konkurrensfördelar inom havsenergi till industriella värden", kommenterar vd Martin Edlund i pressmeddelandet.

De aktier som tecknades i samband med teckningsperiodens utgång kommer att tas upp till handel på Nasdaq First North Growth Market så snart den sista omgången av emissionen blivit registrerad hos Bolagsverket och Euroclear, vilket beräknas ske cirka två veckor efter teckningsperiodens utgång som var den 30 april, uppger bolaget.Minesto - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -