På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Checkin.com
Checkin på väg till börsen, får Tin Fonder och Erik Selin som ankarinvesterare (Finwire)

2021-05-04 07:58
Checkin.com avser att göra en nyemission och notera sina aktier på Nasdaq First North Growth Market, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget erbjuder 2,9 miljoner aktier för 15,50 kronor styck, vilket innebär att man kan ta in maximalt 45 miljoner kronor. Bolaget värderas före erbjudandet till cirka 359 miljoner kronor.

Ett antal aktörer har valt att ställa upp som ankarinvesterare, däribland Tin Fonder och fastighetsmiljardären Erik Selin genom bolaget ES Aktiehandel.

Styrelseordförande i Checkin är tidigare finansminister Anders Borg.

”Vi är snabbväxande, men har en lönsam grundaffär med ett starkt kassaflöde. Det är ett viktigt argument för att vi är redo för en notering. De kärninvesterare vi nu får in, med Tin Fonder och Erik Selin i spetsen, är väldigt långsiktiga och tror på vår tillväxtstrategi”, säger Anders Borg till Di Digital.

Checkin, som utvecklat en mjukvarutjänst som gör det enklare för användare att registrera sig på olika tjänster på nätet, förväntas ha sin första handelsdag på börsen den 20 maj.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -