På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

HEALTHCARE DIREKT
ANALYTIKERN OM OREXOS Q1-RAPPORT (Direkt)

2021-04-29 11:08

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av programmet.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans avsnitt gästas vi Gergana Almquist, analytiker vid Redeye som ger sin kommentar på specialistläkemedelsbolaget Orexos rapport för det första kvartalet. Vi tar också upp den analys som Redeye släppt några dagar före rapporten med ett riktvärde på 80 kronor i basscenariot.

I nyhetsdelen av programmet går vi in på den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s släpp på det tidigare stoppet för hemofilistudien Hope-B. Pareto förväntar sig en oförändrad effekt efter fas 3-resultaten för Niversimab, en läkemedelskandidat vid behandling av RSV. Sobi har del ett intresse i Niversimab i USA, genom ett avtal med Astra Zeneca. Samtidigt marknadsför Sobi RSV-läkemedlet Synagis, som under 2020 stod för knappt 18 procent av Sobi-koncernens försäljning. Forskningsbolaget Isofol Medical presenterade en fullt garanterad företrädesemission om 0,4 miljarder kronor på onsdagen med en möjlig övertilldelningsoption i form av en riktad emission om cirka 0,1 miljarder kronor.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Orexo - I dag

{point.key}

Swedish Orphan Biovitrum - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Sanofi SA - I dag

{point.key}

Isofol Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -