IPO
NGENIC AVSES NOTERAS PÅ NASDAQ FIRST NORTH (Direkt)

2021-04-28 16:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Energiteknikbolaget Ngenic avser notera sina aktier på handelsplattformen Nasdaq First North och gör inför det en nyemission på 60 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet genomförs till teckningskursen 40:50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på Ngenics aktier om cirka 120 miljoner kronor före erbjudandet.

Ngenic grundades 2010 och är ett energiteknikföretag som arbetar med digitalisering och effektivisering av energisystem. Genom uppkoppling av befintliga enheter och försäljning av nya uppkopplade enheter bidrar Ngenic till en modernisering och digitalisering av befintlig energiinfrastruktur, heter det.

Första beräknade handelsdag för aktien på First North beräknas till början av juni i år.

Ngenic har erhållit teckningsåtaganden om motsvarande 75 procent av erbjudandet.

Av teckningsåtagandena avser cirka 14 miljoner kronor ett lån som är tänkt att kvittas i sin helhet mot aktier i erbjudandet. Bland dessa investerare finns befintliga aktieägare, däribland Polar Structure AB som avser kvitta en fordran samt teckna nya aktier motsvarande ett totalt värde om 12,7 miljoner kronor, samt ett konsortium av externa investerare.

I och med investeringen kommer Polar Structure, sammanlagt med befintligt innehav i Ngenic, att inneha cirka 10 procent av antalet utestående aktier efter erbjudandet.

Nasdaq Stockholm har meddelat att Ngenic uppfyller noteringskraven, enligt pressmeddelandet.

Redeye är finansiell rådgivare åt Ngenic i samband med noteringen. Hagberg & Aneborn Fondkommission är emissionsinstitut och Nordnet Bank agerar Retail Selling Agent.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -