ATG
Starkt första kvartal för ATG (Finwire)

2021-04-26 07:50
Svenska speljätten ATG ökade intäkterna och resultat under årets första kvartal. Bäst gick det inom produktområdet Sport som växte med 36 procent medan casinointäkterna tyngs av den förordning som begränsar insättningsgränsen.

"ATG har gjort ett riktigt starkt första kvartal. Vi fick med oss farten från det sista kvartalet 2020 in i 2021. Intäkterna steg och de påverkningsbara kostnadsposterna låg stilla", framgår det av rapporten som släpptes under morgonen.

Nettospelintäkterna steg 14,5 procent till 1 268 miljoner kronor (1 107). De totala intäkterna ökade till 1 466 miljoner kronor (1 319).

Rörelseresultatet blev 435 miljoner kronor (343), med en rörelsemarginal på 34,3 procent (31,0).

Resultatet efter skatt blev 416 miljoner kronor (327), en ökning med 27,2 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 171 miljoner kronor (297).

"Nu när vi går in i det andra kvartalet så kommer vi med stor sannolikhet att få se ett trendbrott gällande ATG:s procentuella tillväxt i jämförelse med förra året. Konkurrenssituationen 2021, där utbudet på sportspel nu är i full gång, är helt annorlunda i jämförelse med för ett år sedan då sporten i princip stod still. Det gör att även om produktområdet Sport med största säkerhet kommer att nå en ny rekordnotering under kommande kvartal så vore det naivt att tro annat än att våra totala nettospelsintäkter kommer utvecklas negativt i relation till förra året", skriver vd Hasse Lord Skarplöth.

Han pekar dock på att det ur ett historiskt perspektiv inte betyder att eventuellt röda siffror innebär att ATG hamnat i en nedåtgående trend.

"Sett till 2019, som var ett ”normalt” år, är jag förhoppningsfull i att vi har hittat en ny och högre nivå att växa utifrån. En indikation om detta får vi vid nästa delårsrapport i slutet av augusti."


[Tabell 1]

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -