SPOTIFY
PLATTFORMEN UNDERSKATTAS, AKTIEN SKA UPP - JEFFERIES (Direkt)

2021-04-23 12:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ljudstreamingtjänsten Spotifys plattforms potential underskattas, enligt investmentbanken Jefferies analytiker, rapporterar CNBC.

Spotify börjar likna en för så väl skapare som lyssnare oumbärlig plattform och aktien bör i sinom tid komma ikapp denna verklighet, skrev Jefferies i en kundnotering på fredagen, enligt nyhetskanalen.

Jefferies initierar bevakning på Spotify med köprekommendation med motiveringen att bolaget bör betraktas just som ett plattformsbolag snarare än som en av flera konkurrerande strömningstjänster.

"Den hårfina skillnaden utgörs av att plattformar har kunder som fastnar på grund av att andra teknologiska mellanhänder drar dem till sig och det möjliggör högre tillväxt- och marginalexpansion", skriver Jefferies.

Dessutom spår Jefferies att Spotify befinner sig i slagläge för att dra nytta av den kreativa ekonomin, där det råder en stark tillväxt av artister och skapare som tjänar mer än 50.000 dollar per år och takten i nyuppladdning av ljud och musik ökar snabbt.

"Fler artister skapar en positiv spiral som attraherar och håller kvar prenumeranter. Vi tror att Spotify kommer ta marknadsandelar jämfört med konkurrenterna", skriver bankens analytiker.

Riktkursen på Spotify blir 360 dollar, 36 procent högre än stängningskursen på torsdagen. Hittills i år är Spotify ned med 15 procent.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Spotify - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -