USA
PRESIDENT JOE BIDEN FÖRVÄNTAS HÖJA KAPITALVINSTSKATTEN(NY) (Direkt)

2021-04-22 19:36

(Tillägg: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska presidenten, Joe Biden, förväntas höja kapitalvinstskatten till så högt som 43,4 procent, vilket motsvarar en dubblering för de rikaste amerikanerna.

Det rapporterar flera medier på torsdagskvällen.

S&P500-indexet pressade i samband med att nyheten publicerades och handlas i skrivande stund 0,4 procent ned, från att tidigare handlats ovan nollstrecket.

"Biden-förslaget fördubblar skattesatsen för kapitalvinster på realiserade affärer som överstiger 1 miljon dollar/…/ Det är en betydande kostnadsökning för långsiktiga investerare. Förvänta dig en nedgång i år om investerare känner att förslaget har en chans att vinna laga kraft", uppgav Jack Ablin, grundare och investeringschef vid Cresset Capital Management, till CNBC.

Biden-administrationen har under en längre tid diskuterat att skattehöjningar kommer att behövas för att finansiera de rekordstora projekten administrationen planerar på längre sikt.

De höjda skatterna är tilltänkta att finansiera förslaget, som inom kort kommer att presenteras, "American Family Plan". Paketet följer hans 2.300 miljarder dollar stora jobbprogram som presenterades i mars. Då låg fokus i huvudsak på fysisk infrastruktur som skulle betalas med höjda bolagsskatter.

Familjeplanen innehåller i stället initiativ som ska öka flexibiliteten i arbetskraften. Däremot innehåller den i nuläget inga satsningar på ökad tillgång till sjukvård eller sänkta priser på medicin, vilket var planen från början.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -