REJLERS
DEBITERINGSGRADEN PÅ STARKA NIVÅER I MARS (Direkt)

2021-04-22 13:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Starten på årets första kvartal blev något svagare än väntat, medan avslutningen blev starkare, skriver teknikkonsultföretaget Rejlers vd Victor Svensson i kvartalsrapporten.

Den sista månaden kunde bolaget skönja en större optimism inför framtiden hos merparten av sina kunder. Debiteringsgraden ökade månad för månad och noterade starka nivåer för mars.

"Detta tillsammans med att vi i dag har utsett en ny vd för Rejlers Finland gör att utsikterna för återstoden av 2021 har förstärkts", skriver Viktor Svensson.

Rörelseresultatet låg på 24,2 miljoner kronor i det gångna kvartalet (31,2).

"Om hänsyn tas till att första kvartalet har en arbetsdag mindre än 2020 så ökar vi resultatet, trots pandemin som inte hade någon större påverkan på föregående års kvartal" skriver Rejlerschefen.

Organisk omsättningstillväxt exklusive valutakursförändringar uppgick till -4,2 procent (6,3).

Det är framförallt inom marknadsområdet Buildings som efterfrågan dämpats. Investeringar i nya hotell, köpcentrum och kontorsfastigheter har minskat till följd av pandemin. Rejlers övriga marknadsområden Energy, Infrastructure och Industry arbetar på en fortsatt stark marknad, som drivs på av omställningen till hållbara energislag, fossilfri produktion och smarta städer, enligt bolaget.

I Finland ökade Rejlers resultatet successivt med ett bättre utfall i första kvartalet 2021 än motsvarande period 2020. För Rejlers Sverige var kontrasten stor mellan starten på året och den betydligt starkare utvecklingen i mars.

I Norge tyngdes Rejlers av exponeringen mot byggbranschen och den kraftiga nedstängningen av Osloregionen under första kvartalet. Men även i Norge ökade debiteringsgraden i mars och Rejlers ser ett förbättrat orderläge framåt.

Victor Svensson pekar också på att Rejlers har en stark balansräkning efter försäljningen av Embriq och att bolaget söker vidare efter strategiska förvärv.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Rejlers B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -