På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TELIA
TT-NÄTVERKET INVESTERAR 741 MLN DKK I DANSKA FREKVENSER (Direkt)

2021-04-21 14:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) TT-Nätverket, som ägs till 50 procent av Telia och 50 procent av Telenor, har investerat runt 741 miljoner danska kronor i Energistyrelsens frekvensauktion i Danmark.

Det framgår av ett pressmeddelande från Telenor.

De nya frekvenserna kommer att användas till att bygga ut 5G i Danmark och bolagen förväntar sig att de flesta kunderna kommer att ha tillgång till 5G under 2022, heter det i pressmeddelandet.

Telia och Telenor har bland annat köpt 40 megahertz i 2100-frekvensbandet och 140 megahertz i 3500-bandet. Bolagen har dessutom köpt frekvenser i 26 gigahertz-bandet, som i framtiden kan användas till att ge extremt höga 5G-hastigheter, skriver Telenor.

TT-nätverket är Danmarks största mobilnät med över 4.300 antennpositioner och fler än 3 miljoner mobilanvändare. Nätverket har i dag 5G i de fyra största danska städerna på 3500 megahertz-bandet.Telia Company - I dag

{point.key}

Telenor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -